Behandeling

Programma:
 
Overgewicht is zowel een fysiek als sociaal emotioneel probleem. Beide kanten moeten aangepakt worden voor gewichtsvermindering.

Wij bieden een intensief traject aan gericht op kinderen met overgewicht, met als uitgangspunt zowel het emotionele probleem van overgewicht aanpakken als de verandering van leef/eetpatroon. Wij richten ons op kinderen en ouders tussen de 4 en 16 jaar.
Het project steekt in op 4 probleemgebieden: - eetpatroon ( d.m.v. voedingsadvies/dietiste) - zelfbeeld ( d.m.v. groepstraining en indien nodig individuele gesprekken) - meer bewegen en sporten - jezelf goed voelen en uiterlijk en jezelf presenteren (contact met styling adviseur)
Het programma bestaan uit twee delen, 10 x sociaal emotionele training en 10 x sporten en/of bewegen. Het programma is erg intensief, dat wil zeggen dat je twee keer per week een toffe peer bent door 1x keer in de week te leren hoe je omgaat met je overgewicht en hoe je jezelf weer goed kan voelen en een keer per week aan het sporten en/of bewegen bent.
 
Het sociaal-emotionele gedeelte: ( 10 x 1.5 tot 2 uur)
Je krijgt een reader met daarin in gehele programma. In groepjes van maximaal 8 kinderen ga je intensief aan de slag met o.a. je gedachtes en emoties over het feit dat jij overgewicht hebt. Daarnaast zal er een aantal keer een diëtist en krijg je advies van een stylingadviseur. Dit zal bestaan uit 3 keer uitleg en begeleiding van een dietist, een bezoek van een stylist en een intensieve training waarin je leert.
 
Het sportieve gedeelte: ( 1.5 uur per week)
Je gaat met een groepje onder begeleiding sporten en/of bewegen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan zwemmen, skaten in het vondelpark, fietsen etc. Elke week zul je op een andere manier gaan bewegen. Door de verschillende soorten manieren van bewegen leer je ook wat je leuk vindt en wat er bij je past.
Natraject:
Na het doorlopen van het programma kun je doorgaan met begeleiding in verschillende vormen. Je komt na 6 weken en na 12 weken weer terug bij Toffe peer. We bespreken dan met je of het jou en je ouders gelukt is om het geleerde toe te passen en of je lid bent van een sportclub.

Twitter feed @Toffepeer2