Grip op je gewicht!

 
 
 
Groepstraining: Grip op je gewicht
 
Een training voor kinderen en jongeren met gewichtsklachten
Voor wie?
Jongeren (m/v) met overgewicht, leeftijdsgroep 6-18 jaar Onderverdeeld in 2 leeftijdsgroepen:
  • 6-12jaar
  • 12-18 jaar
N.B. afhankelijk van de groepssamenstelling kunnen de leeftijdsgrenzen wat verschuiven Als je overgewicht hebt voel je je vaak niet lekker in je vel: Je hoort er niet bij op school, je hebt weinig vrienden en soms word je gepest. Ook kun je gewoon niet aan alles meedoen omdat je te overgewicht hebt en daardoor snel moe bent of minder actief bent. Als dit al een tijd aan de gang is en het lukt je niet dit zelf te veranderen, dan is het ontzettend goed om dit met anderen te bespreken en te delen. Je bent namelijk niet de enige!
De cursus "Grip op je gewicht" is voor kinderen en jongeren vanaf 6 jaar die meer grip willen krijgen op hun gewicht, weer meer plezier willen krijgen in de dingen die ze doen, en zichzelf (weer) de moeite waard vinden. De training is er daarbij op gericht kinderen te leren actief bezig te zijn en gezond te leven.
Wat willen we met de training bereiken?
In de cursus geven we uitleg onder andere over gewichtsklachten en leer je om je gewicht en gedachten te beinvloeden door:
  • positief te denken
  • problemen op te lossen
  • plezierige activiteiten te ondernemen
  • jezelf te ontspannen en
  • goed voor jezelf op te komen
Het doel is niet alleen en per se afvallen, maar lekker in je vel zitten waardoor je een gezondere levensstijl creeert. Jongeren die lekker in hun vel zitten nemen daardoor een gezondere levensstijl aan. Er is ruimte tijdens de bijeenkomsten voor het bespreken van problemen, voor aanmoediging om gezond te leven en plezier te hebben op school, tijdens sport of andere activiteiten. Daarnaast ook indirect het doel tot minder overgewicht.
Hoe gaan we te werk?
Er zijn 10 bijeenkomsten van 1.5- 2 uur. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers, zowel jongens als meisjes. Er wordt gewerkt aan de hand van een reader waar alle informatie instaat. Na elke bijeenkomst krijgen de deelnemers een opdracht mee, om thuis uit te werken. De cursus wordt gegeven door medewerkers van onze praktijk.
Start:
De training start elk kwartaal.
Tijdstippen:
  • elke middag na schooltijd
Plaats:
Borgerstraat 52B in amstredam
Telefoon:
020-77256262
Aanmelding:
Voor meer informatie over de training of om je aan te melden kun je contact opnemen met toffepeeramsterdam@gmail.com. Voor dat de training begint vindt er een gesprek plaats op de praktijk om na te gaan of de training past bij jouw hulpvraag.
Individuele training:
Er is ook een mogelijkheid om individuele begeleiding te krijgen in de vorm van wekelijkse cognitieve gedragstherapie en/of individuele coaching.
Aanmelding:
Voor meer informatie over de individuele begeleiding of om je aan te melden kun je contact opnemen met toffepeeramsterdam@gmail.com

Twitter feed @Toffepeer2